Een leuke chat voor vrienden en bekenden

woensdag 1 juni 2011

Jamaaicaanse garnalen

Vandaag een jamaaicaans recept.


Ingredienten


4 grote lente-uitjes - gehakte ruwe
6 teentjes knoflook - gemalen
2 eetlepels tijm - verse bladeren
1 grote Habanero Chili - zonder zaadjes en fijngesneden
2 eetlepels zeezout
1 / 2 theelepel zwarte peper - gebarsten of grof gemalen
1 eetlepel Piment bessen
De Garnaal
1 pond grote garnalen - reservoir aan (20-30 tellen)
Garnering
1 eetlepel Coconut - versnipperd of vlokken
1 grote Mango - geschild en in blokjes
1 ounce donkere rum - optioneel

Bereidingswijze

  1. Breng 4 tot 5 kopjes water aan de kook en voeg de bouillon ingrediĆ«nten toe. 
  2. Laat daarna 30 minuten trekken.
  3. Terug de bouillon aan de kook, voeg de garnalen en laat ze voor een paar minuten koken tot de garnalen net roze beginnen te worden. 
  4. Zet dan het vuur lager en laat de garnalen in de pot, terwijl het afkoelt tot kamertemperatuur. Dit duurt ongeveer 20 - 30 minuten.
  5. Als de garnalen worden afgekoeld verwijder ze uit de bouillon en laat ze even uitlekken.
  6. Doe de rum over de mango en meng er de kokos flarden bij. 
  7. Plaats een kleine hoeveelheid van dit mengsel op het bord en strooi garnalen erover.
Eet smakelijk.
A.J.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten