Ingredienten
4 grote lente-uitjes - gehakte ruwe
6 teentjes knoflook - gemalen
2 eetlepels tijm - verse bladeren
1 grote Habanero Chili - zonder zaadjes en fijngesneden
2 eetlepels zeezout
1 / 2 theelepel zwarte peper - gebarsten of grof gemalen
1 eetlepel Piment bessen
De Garnaal
1 pond grote garnalen - reservoir aan (20-30 tellen)
Garnering
1 eetlepel Coconut - versnipperd of vlokken
1 grote Mango - geschild en in blokjes
1 ounce donkere rum - optioneel
Bereidingswijze
- Breng 4 tot 5 kopjes water aan de kook en voeg de bouillon ingrediƫnten toe.
- Laat daarna 30 minuten trekken.
- Terug de bouillon aan de kook, voeg de garnalen en laat ze voor een paar minuten koken tot de garnalen net roze beginnen te worden.
- Zet dan het vuur lager en laat de garnalen in de pot, terwijl het afkoelt tot kamertemperatuur. Dit duurt ongeveer 20 - 30 minuten.
- Als de garnalen worden afgekoeld verwijder ze uit de bouillon en laat ze even uitlekken.
- Doe de rum over de mango en meng er de kokos flarden bij.
- Plaats een kleine hoeveelheid van dit mengsel op het bord en strooi garnalen erover.
A.J.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten