Een leuke chat voor vrienden en bekenden

zaterdag 5 maart 2011

Ajax-fans verwijzen met shirt weer naar bombardement

Enkele fanatieke aanhangers van Ajax zorgden vorig jaar voor veel opschudding door voor de bekerfinale tegen Feyenoord een grote banner op de fansite afca.nl te plaatsen met daarin een onsmakelijke verwijzing naar het bombardement op Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog. Nu de Amsterdammers opnieuw in de finale staan, hebben de fans een pikant shirt op de markt gebracht.

Op de site, waar veel fanatieke supporters hun kleding van het merk AFCA aanschaffen, wordt een shirt aangeboden met daarop een nieuwe verwijzing naar het Duitse bombardement op 14 mei 1940, waarbij ongeveer achthonderd mensen de dood vonden.

Op het shirt staat een afbeelding van de skyline van Rotterdam met daarboven enkele vliegtuigen die de stad bombarderen. Daaronder valt de tekst te lezen: 'Aboutaleb, de joden komen eraan!'.

Vorig jaar
Voor de in eerste instantie als enkele wedstrijd bedoelde bekerfinale tegen Feyenoord vorig seizoen plaatste afca.nl naast een banner ook een oproep om elke 'kakkerlak' - het scheldwoord voor een fan van Feyenoord - die in Amsterdam een kaartje komt kopen 'meteen in elkaar te meppen en blijven meppen tot hij of zij niet meer opstaat'.

De bekerfinale werd uiteindelijk over twee wedstrijden gespeeld, zonder uitsupporters, vanwege de grote veiligheidsrisico's.
---

Tja ut zijn amsterdammers he, laat ze lekker in Amsterdam blijven hebben we er hier geen last van.

A.J.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten