Een leuke chat voor vrienden en bekenden

dinsdag 31 mei 2011

Kabeljauw Vizcaya

Ingredienten

800 g kabeljauw
3 teentjes knoflook
1 grote ui
2 tomaten voor het bakken
2 eetlepels rundvlees chorizo peper
2 sneetjes gebakken brood
2 geroosterde rode paprika
peterselie
paneermeel
olijfolie
zout
peper

 

Bereidingswijze

  1. Ontzout de kabeljauw gedurende 48 uur met water, ververs af en toe (vier maal).
  2. Breng het water aan de kook en kook de kabeljauw en wanneer het begint te koken de pan van het vuur halen.
  3. Bak de gesnipperde ui, fijngehakte knoflook en ook de gesnipperde tomaten.
  4. Als de saus klaar is, voeg de chorizo en peper plakjes en gebakken brood toe, we maken het nat met een paar eetlepels water van de kabeljauw, laat een paar minuten koken, kruidt af en laat dit zo staan totdat het een soort sauspuree is.
  5. We nemen de kabeljauw uit het water, doen deze in de paneermeel en bakken in een koekepan.
  6. In een kom doen we een laagje saus en dan daarop de kabeljauw die wij bestrijken met de resterende saus. Doe de paprika in reepjes bovenop, bestrooi met paneermeel en peterselie, zet het in de oven voor een paar minuten
Ik dacht een lekker spaans recept op zijn tijd,.. eet smakelijk.

A.J.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten