Een leuke chat voor vrienden en bekenden

donderdag 17 maart 2011

De helden van japan stukje uit een blog van een werkenemer in de kerncentrale

Op internet is een blog van een medewerker uit de kerncentrale van Fukushima verschenen. Hij omschrijft de bange uren tijdens het tsunami-alarm.

,,In het midden van het tsunami-alarm - het was nacht en we konden amper zien wat we deden - bleven we werken om de reactors te herstellen. We bevonden ons vlakbij de zee en wisten dat dit een dodelijke opdracht kon zijn."

,,De machine om de reactors af te koelen bevond zich vlakbij de oceaan en was vernield door de tsunami. Iedereen deed zijn uiterste best om de machine te herstellen. We moesten vechten tegen de slaap en de honger, we sleepten onszelf naar het werk."

,,Veel van ons zijn er nog niet in geslaagd hun familie te contacten, maar blijven zich focussen op het werk."

,,Dit bericht moet meer dan één persoon bereiken. Iedereen in de kerncentrale is aan het vechten, zonder weg te lopen."

,,Aan alle omwonenden van de centrale wil ik mijn diepe verontschuldigingen aanbieden."

De man sloot zijn bericht af met de volgende woorden: ,,Er zijn mensen aan het werken om jullie te beschermen, zelfs ten koste van hun eigen leven."
---

Ik blijf erbij deze 50 mensen zijn helden de 'Fukushima Fifty' zo worden ze nu genoemd,.. petje af voor deze mensen die eigen leven riskeren om de centrale van een enorme kernexplosie te redden dus ook de mensen die er mee te maken krijgen.

respect A.J.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten