Een leuke chat voor vrienden en bekenden

dinsdag 8 maart 2011

'Verkeer hoofdstad dreigt compleet vast te lopen'

Uitvoering van de huidige plannen voor de herinrichting van het Rokin, het Damrak en het Stationseiland is desastreus voor de doorstroming van het verkeer en vormt een risico voor de bereikbaarheid voor hulpdiensten.

Dit schrijft Guus Bakker, voorzitter van Amsterdam City, de spreekbuis van het bedrijfsleven in de binnenstad, aan wethouder Eric Wiebes en voorzitter Jeanine van Pinxteren van stadsdeel Centrum. 'Het slachtoffer zijn de bezoekers en de economie, aldus Bakker in Het Parool'

Het Damrak zal door een aantal ingrepen een fuik voor tram, bus en auto worden, aldus Bakker. Linksaf de Paleisstraat inslaan zal niet meer gaan en de invoegstrook voor de parkeergarage van de Bijenkorf zal verdwijnen. Voorts zullen tram en auto op één rijstrook rijden en kan men ook niet meer linksaf de Prins Hendrikkade op rijden.

Chaos met touringcars
De herinrichting heeft volgens Bakker grote gevolgen voor touringcars, die acht à negen percent van de bezoekers aan Amsterdam en de regio vervoeren. In de plannen wordt het aantal parkeer- en halteplaatsen, dat in 1998 140 bedroeg, verminderd tot veertig. Met als gevolg dat mensen op straat zullen in- en uitstappen.

Blij dat ik in Rotterdam woon :)
A.J.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten